AROS: TEXTURES OF LIFE

november 11th, 2016 / by / in: AND AARHUS / No responses

Hjerter lavet af bestik, møbler tapet ind i piller og en kæmpe stilet lavet af gryder. Udstillingen “Textures Of Life” på ARoS er ganske særlig! Det er kunstneren Joana Vasconcelos, der står bag den særprægede udstilling, der tager almindelige hverdagselementer og placerer dem i en helt ny kontekst.

Allerede da vi træder ind på ARoS, kan vi ikke undgå at lægge mærke til installationen, Valkyrie Rán, der er udstillingens hovedværk. Fra museets ene ende til den anden, fra øverste til nederste etage, strækker sig en kæmpe figur beklædt med alverdens tekstiler i farverige mønstre indpakket i lyskæder.

Udstillingen er fyldt med både feminine og maskuline udtryk og sætter de traditionelle kønsroller i fokus med sin brug af mandlige og kvindelige hverdagsting. Kunstværkerne tager seriøse spørgsmål op, og pakker dem ind i humor, æstetik og forargelse. Kontrasten mellem de anvendte materialer og de udformede værker er spændende og sjov, især en ellers flot og stor lysekrone lavet af tamponer får os til at trække på smilebåndet.

“Textures Of Life” minder ikke om noget vi har set før, og den specielle udstilling er et besøg værd! Vi er fyldt med nye indtryk og eftertænksomhed. Vi har selvfølgelig knipset løs – se et lille glimt af den farvestrålende fornøjelse herunder og læs mere om udstillingen her.

Aros

Aros

Aros

Aros

Aros

Aros

Aros

Aros

Aros

Aros


Skriv et svar