COPENHAGEN FASHIONWEEK, UPCOMING DESIGNERE OG VIBSKOV SHOW

februar 9th, 2016 / by / in: AND FASHION / No responses

Sidste uge var København forvandlet til en summende mode-galakse af farverige pelse, hippe outfits og moderigtige miner. Og ind imellem fotoshoots i Indre By gik begejstrede ANDYOU’ere på opdagelse blandt messens mange spændende upcoming designere og forelskede os i både finsk design, plexi-kreationer og smukke kunstværker fra nyetablerede brands. Og så var der naturligvis også de stande, som vi allerede på forhånd vidste var et must at besøge – heriblandt svenske Rika og danske Yvonne Koné.

Ugens absolutte højdepunkt var dog utvivlsomt det helt fantastiske Henrik Vibskov show “The Jaw Nuts Piece” på Københavns Rådhus, som var forvandlet til en dunkel kunstinstallation af dukkehoveder åbnende og lukkende deres farverige gab i takt til musikken. Kollektionen bestod af oversize styles med asiatiske referencer og forskellige prints, nogle mindende om kulørte cirkusdragter, der matchede dukkehovederne og gav en følelse af at være trådt ind i et fashionabelt freakshow. Andre var i grafisk sort-hvide striber eller nuancer af sart rosa og mosgrøn. Da vi forlod rådhushallen, var vi stadig helt euforiske på Vibskovs forestilling, som var en helt igennem imponerende kunstnerisk oplevelse.

Blandt de mange AW16 shows sås i øvrigt rigeligt med henvisninger til 90’er årtiet med blandt andet blomsterprints, spaghetti-stropper, plateau-sko, skovmandstern og bukser med svaj. Særligt Ganni’s smukke kollektion glæder vi os til at se i butikkerne senere på året.

Retur på Århus-bureauet og høje på en uge fyldt med inspirerende input og visuelle oplevelser, er vi nu travlt beskæftigede med det tidlige forårs første kataloger, som inden længe skal til tryk. Alligevel vil der sandsynligvis snige sig et par indlæg ind på bloggen de kommende dage om de upcoming designere, vi syntes var allermest interessante på årets messe. Stay tuned.

Henrik Vibskov the jaw nuts piece

Henrik Vibskov the jaw nuts piece

Henrik Vibskov the jaw nuts piece

Henrik Vibskov the jaw nuts piece

Henrik Vibskov the jaw nuts piece

vibskov

vibskov

vibskov

vibskov

 


Skriv et svar