THERE’S NO PLACE LIKE HOME

november 12th, 2018 / by / in: AND AARHUS / No responses

Der var pangfarver og imponerende kunst på programmet, da vi i fredags var inviteret til pressemøde på ARoS’ nye udstilling Do Ho Suh – Korridor.

Fra første farve blev vi draget ind i den 30 meter lange skulpturinstallation bestående af otte håndsyede stofkorridorer i de vildeste farver, der er sat sammen i forlængelse af hinanden – det her kan noget!

Vi kender alle følelsen af at skulle forlade ét hjem for at skabe et nyt, og netop det at flytte fra ét hjem til et andet er inspirationen bag denne udstilling af den Sydkoreanske kunstner Do Ho Suh. De otte farverige rum er 1:1 gengivelser af rum fra kunstnerens egne hjem i henholdsvis Seoul, Berlin og London, og hans idé opstod med et brændende ønske om at kunne tage et rum fra sin lejlighed i New York med sig til sit nye hjem. Han genskabte derfor rummet præcist nok til, at det kunne minde ham om det faktiske rum, og de tider han havde tilbragt i det. Han opbyggede rummet i stof, så det var let at transportere – og så bar han det til sit nye hjem i to kufferter. Vi blev fascinerede af tanken om at kunne ‘pakke et rum ned’ på denne måde og tage det med sig – med alle de minder, det nu bærer på.

Der blev knipset løs af de mange pressefolk og taget gyldne notater, da museumsinspektør Jeanett Stampe og kunstneren Do Ho Suh forkælede os med interessante detaljer om det fængslende værk. Udstillingens otte rum er alle korridorer eller såkaldte transitrum, som normalt leder os fra A til B, fra inde til ude eller fra person til person. Disse rum har en helt særlig symbolsk betydning for kunstneren, fordi vi i disse er i bevægelse, på vej til noget, hvilket for ham symboliserer livets gang. For Do Ho Suh er det disse rum, der fremkalder helt særlige minder fra hans forskellige hjem. Vores tur gennem skulpturinstallationen viste alle de små, finurlige detaljer som dørhåndtag, skilte og stikkontakter, der alle er minutiøst håndsyede ud fra traditionelle koreanske teknikker, og som fremhæver de arkitektoniske forskelligheder i rummene fra de enkelte lande.

Udstillingen var en fascinerende oplevelse, og vi gik derfra med en følelse af at være blevet visuelt forført af fortællingen og af de helt unikke, farverige vægge i stof.

Du kan opleve den anbefalelsesværdige udstilling på ARoS nu og frem til d. 17. februar 2019. Læs mere om udstillingen her og se de flotte billeder herunder.

 

Photo: ANDYOU

Photo: Maja Theodoraki

Photo: ANDYOU

Photo: Maja Theodoraki

Photo: ANDYOU

Photo: ANDYOU

Photo: Maja Theodoraki

Photo: ANDYOU

Photo: Thierry Bal

Photo: ANDYOU

Photo: Thierry Bal


Skriv et svar