45 SHADES OF PINK

november 6th, 2018 / by / in: AND ART / No responses

Barbie, babylyserød og Mexican pink – kær farve har mange nuancer. Pink er berømt for at være verdens mest kontroversielle farve, som folk enten elsker eller hader. Der skal nu ikke herske nogen tvivl om, at vi her på ANDYOU er trofaste tilhængere af all that’s pink.

I udstillingen ‘Pink: The History of a Punk, Pretty, Powerful Color‘ sættes pink ind i en historisk, kulturel og global kontekst, der fortæller om udviklingen af den famøse farves udvikling gennem tiden. Ideen bag udstillingen er, at der ikke er en enkelt sandhed om en farve – pink har ikke altid symboliseret romantik og femininitet, og i dag føler flere og flere mænd sig da også selvsikre, når de er iklædt den ikoniske farve. Som den store farvehistoriker Michel Pastoureau once said, så er det samfundet, der ‘skaber’ en farve, definerer den og tilegner den en bestemt mening – og disse forskellige symbolikker i farven er netop fokus for denne fascinerende modeudstilling.

Pink: The History of a Punk, Pretty, Powerful Color‘ fremhæver farvens 45 nuancer med et fokus på moden og præsenterer således fashion items helt tilbage fra det 18. århundrede og frem til i dag fra ikoniske designere som Chanel, Christian Dior og Saint Laurent.

Vi drømmer om en quick december-getaway til 7th Avenue i New York og til modemuseet The Museum at FIT, hvor udstillingen vises frem til 5. januar 2019.

 

VOUGE 

COMME DES GARÇONS ENSEMBLE fall 2016, Museum purchase.

CHANEL 

YVES SAINT LAURENT FOR CHRISTIAN DIOR COCKTAIL DRESS Silk faille, 1960, Museum purchase. 

ANDRÉ COURRÈGES COAT 1967, Gift of Mrs. Phillip Schwartz. 

GUCCI DRESS Spring 2016, Italy, gift of Gucci

PAQUIN EVENING CAPE Silk chiffon, 1897, Museum purchase.

CAM’RON SWEATSHIRT featuring photo of Cam’ron wearing pink fur, circa 2003, anonymous donor.

MAN’S BANYAN Metallic silk brocade, 1748-1760, Museum purchase.

EVENING DRESS Silk taffeta, circa 1954, Gift of Virginia Pope.

Photos: © The Museum at FIT


Skriv et svar