Når man møder et set-up af pølsehapsere fra glade grise, tunge slagtere i færd med at skære salami, modefolk med flittige notesbøger samt silkekimonoer med referencer til både asiatisk kampsport og danskernes nationalpålæg, så ved man, at denne onsdag aften i Slagtergaden i Kødbyen bliver noget helt særligt. Henrik Vibskovs SS17 show er lige gået i gang, og fra en start er man klar over, at her har man med en sand kollektions-kunstner at gøre.
Vibskovs show hed ”Salami – Kitchen of the nonexsistent”, og skulle man på forhånd have været i tvivl om kødpålæggets metaforiske betydning, ja, så var man det ikke længere. Scenens center piece var en installation af kæmpe-pølser, kollektionen var præget af rød/hvide prikkede prints, og mens man sad der blæst omkuld af både forundring og fascination, kunne man nyde små smagsprøver på den salami, som designeren har udviklet i samarbejde med en navnkundig slagter.
Hele kunstinstallationen – som man kunne fristet til at kalde præsentationen af forårets kollektioner – var udtryk for mod, legesyge, gennemførthed og ja, god smag.
Og vi har appetit på mere.