MATEMATISK KUNST – ILLUSTRATOR OG ARKITEKT ARAUJO

april 7th, 2016 / by / in: AND ART / No responses

Vi har tidligere blogget om den fantastiske Riis Skov, der med sine smukke grafiske linjer ligner et kæmpemæssigt kunstværk. Men også set fra et matematisk synspunkt er naturen ret vidunderlig. Det vidste Leonardo Fibonacci allerede i 1200-tallet, da han udarbejdede den berømte Fibonacci-talrække, som er at finde i naturens mange spiralmønstre. Eksempelvis er hver ny omdrejning på nautiluskonkylien i forholdet 1:1,618 set i relation til den foregående spiral – og på den måde er naturens designs ikke kun smukke, men også matematisk gennemførte.

Den venezuelske illustrator og arkitekt Rafa-el Araujo har i sit grafiske arbejde længe været inspireret af disse fascinerende matematiske proportioner og sekvenser i naturen – og ved hjælp af simple redskaber som blyant, lineal, kompas og vinkelmåler skaber han smukke og præcise tegninger af alt fra sno-ede konkylier til flagrende sommerfuglevinger med udgangspunkt i Phi og det gyldne snit.

De håndtegnede illustrationer kan hver tage helt op til 100 timer at færdiggøre, og et lille udvalg af de små kunstværker blev for nyligt til en malebog, hvor man i tidens mindfulness-ånd kan farvelægge de nøjagtigt proportionerede naturmotiver.

På ANDYOU er vi helt forelskede i de smukke billeder og den måde, hvorpå Araujo har ladet alle sine fine streger og beregninger stå som del af værkerne. Se nogle af dem herunder:

Rafael Araujo

Rafael Araujo

Rafael Araujo

Rafael Araujo

Rafael Araujo


Skriv et svar