ORDBÆNKE OG LITTERÆR STREETART – ATLAS OVER AARHUS

maj 18th, 2015 / by / in: AND WE LOVE / No responses

I sidste uge skrev vi om den tyske designer Sarah Le Donnes spændende magasin-idé, Bus Journal, fordi vi ganske enkelt elsker den slags kreative projekter, der kan se det skønne ved det hverdagslige. I forlængelse heraf er det et must at nævne et ligeledes fantastisk projekt i Aarhus.

For bevæger man sig gennem det hyggelige kvarter, Øgaderne, i Århus, vil man – hvis man er opmærksom – opdage, at små tekster dukker op hist og her på bænke, på husgavle eller på en tilfældig dør ind til nr. 22. Teksterne handler om gaderne og husene, om folk, der bor her eller om folk, der passerer igennem. Som for eksempel manden med de to hjerner, der engang bo-ede i Sølystgade eller Hjørnet mellem Sjællandsgade og Thunøgade, som har oplevet lidt af hvert. Og efterhånden som de små historier dukker op, indhylles man langsomt i et po-etisk univers som tilskuer til adskillige krydsende fortællinger rundt omkring i gaderne. Man tager endda sig selv i at gå og kigge søgende efter Vandringsmanden i Ny Munkegade eller Øglen på Børnenes Jord.

De små tekster er del af et projekt kaldet ATLAS OVER AARHUS og løber helt frem til 2017 i forbindelse med Aarhus Kulturhovedstad 2017. Bag projektet står Litteraturen på Scenen og Aarhus Litteraturcenter, og vi elsker den måde, po-etiske historier bogstaveligt talt skrives ind i gaderne og involverer på en uforpligtende og legende måde.

Vi glæder os til ord-projektet forhåbentlig når Frederiksbjerg og Montanagade. Indtil da kan en slentretur ind i Øgadernes digte-univers klart anbefales!

ATLAS OVER AARHUS er en litterær kortlægning af byen, hvor vi inviterer 40 forfattere til at skrive 365 historier om Aarhus’ gader og steder. Historierne udgives og udstillles de steder, de handler om. Som ordbænke, streetart, på pizzabakker, som lyd og meget, meget andet.

365 Tekster

 

atlas over aarhus 1

atlas over aarhus 5

atlas over aarhus 10

atlas over aarhus7

atlas over aarhus 6

atlas over aarhus

 

 

 

 

 


Skriv et svar