AROS: THE SOUND AND VIDEO WORKS OF DODDA MAGGÝ

september 26th, 2017 / by / in: AND AARHUS / No responses

En fortryllende verden af farverige og fascinerende kunstværker med tilhørende stemningsfyldte soundtracks åbnede sig for os, da vi i fredags var inviteret til et eksklusivt pressemøde på ARoS. Anledningen var det nyeste skud på ARoS-stammen, og efterårets must-see – udstillingen ”The Sound and Video Works of Dodda Maggý”.

Den islandske komponist og videokunstner Dodda Maggý er kunsteren bag udstillingens levende værker. I et unikt samspil mellem billede og lyd giver hun os en magisk oplevelse af at blive draget ind i hver enkelt af de 9 kunstværker. Ved første øjekast kan videoinstallationerne se digitalt-producerede ud, men i virkeligheden er de blevet til ved konkret, manuelt, stillesidende håndværk – hvilket kun gør udstillingen endnu mere mind-blowing! Værket “DeCore” består eksempelvis af utallige filmoptagelser af planter og blomster fra naturen, der efterfølgende er sammensat til en forblændende video.

Dodda Maggý lader sig inspirere af filmens verden og er blandt andet optaget af det billede, vi har af kvindens rolle i film. Hun forklarer, hvordan kvinder i film ofte er selvstændig, men på samme tid gerne vil beundres, begæres og måske tilmed reddes af manden. Det skildrer hun på fineste vis i en videoinstallation, hvor hun selv optræder som en smuk skuespiller, hvis flotte makeup krakelerer af tårer. Værket var fængende og fik os til at fundere over denne interessante opfattelse – vil vi kvinder i virkeligheden bare gerne reddes?

”The Sound and Video Works of Dodda Maggý” er en fængende udstilling og et godt bud på en af efterårets kulturelle oplevelser. Herunder kan du lade dig opsluge af billeder og små klip fra de imponerende installationer, og har du lyst til at læse mere om udstillingen, kan du gøre det her.


Skriv et svar