KUNSTTERAPI FOR FASHIONISTAS – “QUIET PLEASE – VI TEGNER FASHION” AF STINE REINTOFT

august 17th, 2015 / by / in: AND ART / No responses

I august i år udgav den danske illustrator Stine Reintoft en ganske fin lille malebog – “Quiet Please – Vi Tegner Fashion” – med fashion-illustrationer, som modemagasinet ELLE hurtigt udråbte til enhver fashionistas musthave. Idéen er, at man uanset evner kan koble af og lade sig fordybe i et sansernes og kreativitetens univers, hvor bogens smukke linjer og krøllede streger lader øjebliks-kunstneren frembringe fine motiver efterhånden som farverne udfylder de hvide tomrum – præcis som dengang man var barn.

For få måneder siden kunne man på DR kultur læse, at den bedst sælgende bog på Amazon i USA var en malebog. Ifølge lektor på Aalborg Universitet på Institut for læring og filosofi, Tatiana Chemi, er det ikke ubegrundet: “Helt tilbage i oldtiden snakkede Aristoteles om katharsis – det at man renser sig selv fra de dårlige følelser – og det er det, som kunst kan. At male i malebøger er også en del af det – man beskæftiger sig med sanseligheden og kropsligheden, når man tegner på papiret – alt det påvirker vores krop og hjerne, og det er noget, vi har brug for – især i den digitaliserede tilværelse, vi lever i”.

Vi elsker, hvordan man med disse bøger kan lade sig forsvinde ind i barndommens skønne og kreative univers, og vi elsker Stine Reintofts fine modeillustrationer, som forener smukke kjoler og fashionweek med et øjebliks ro og afstressende kreativitet.

Se et par af illustrationerne fra “Quiet Please – Vi Tegner Fashion” herunder.

"QUIET PLEASE - VI TEGNER FASHION" AF STINE REINTOFT "QUIET PLEASE - VI TEGNER FASHION" AF STINE REINTOFT"QUIET PLEASE - VI TEGNER FASHION" AF STINE REINTOFT "QUIET PLEASE - VI TEGNER FASHION" AF STINE REINTOFT

 

 


Skriv et svar