PÅ BESØG HOS POPPYKALAS

april 24th, 2019 / by / in: AND WE LOVE / No responses

For lidt tid siden besøgte vi i forbindelse med en arbejdsopgave verdens fineste lille blomsterstudie på Tullinsgade i København. Her mødte vi floristen Thilde Maria Haukohl Kristensen, som under navnet Poppykalas har skabt et instant loveable blomsterunivers, som alt fra store internationale brands som Fritz Hansen og Georg Jensen til hippe bloggere og små aarhusianske reklamebureauer pludselig ikke kan leve foruden.

Og man blev da også ganske bjergtaget, når man trådte indenfor. Her var tørrede blomster i alle farver. Særlige japanske sorter indfarvet i Italien. Om arbejdet med dem fortalte Thilde, at ”De tørrede blomster er fascinerende, fordi de ved indfarvning giver os mulighed for at arbejde med en helt ny farveskala og et nyt, dragende æstetisk udtryk. Poppykalas er et sanseligt og feminint univers, der elsker at bruge farver! Og navnet – ja, poppy betyder valmue på engelsk, og det var min bedstemors yndlingsblomst. Hun var blomstermaler og har lært mig alt, hvad jeg ved om blomster. Kalas betyder fejring på svensk, og man bruger jo blomster til at fejre forskellige stadier i livet med.”

Mens vi stod og snakkede, kom et par museumsfolk fra ”Louisiana” ind i det lille baglokale, hvor blomsterstudiet holder til. De var på inspirationstur og måtte se, hvad der gemte sig bag Poppykalas’ unikke måde at gøre tingene på. Selv var vi også blown away over denne helt nye ”iscenesættelse af blomsten” og blev hurtigt enige om, at en multifarvet ”Eternal Bouquet” var et must på kontoret i Montanagade. 

Hvis du kigger forbi så husk også at besøge vintagebutikken Boho Habits og underskønne Central Hotel & Café lige rundt om hjørnet. Kaffebaren er ikke større end et walk-in-closet med respekt for sig selv, men stedet oser af autencitet og serverer virkelig god kaffe og mindeværdige paninis med gedeost og syltede rødløg. I Boho Habits kan du være heldig at finde en vase i lyserødt Murano-glas, som ville passe perfekt til en Poppykalas-buket.