INSPIRATIONSTUR OG LÆKRE UNIKA-PRODUKTER

august 31st, 2017 / by / in: AND AARHUS / No responses

Det er festuge, gaderne summer af sommervibes og glade mennesker. Klostertorv er forvandlet til en koncertscene og flere glade tilskuere har smidt hæmningerne og danser løs til lyden af “Swingerklubben”, der strømmer ud af højtalerne. Vi elsker inspiration, og festugen er da en oplagt mulighed for en inspirationstur rundt omkring i byen – især når sommervejret pludselig har ramt os.

Vi har forladt vores kontorpladser for at tjekke udstillingen “Fra nål og tråd til klemmetang og smelteovn” ud. Udstillingen viser unikke produkter fra Marianne Røgilds farvestrålende keramiksortiment, vævede tekstiler fra Textil 1+1, sanselige mesterværker i pustet glas fra Bülow-Duus samt smukke unika-smykker fra To Form. Fælles for de fire kunsthåndværkere er, at de har værksted og butik i ét. Her producerer de unikke items af høj kvalitet, hvilket vi her på bureauet elsker!

Udstillingen af “Fra nål og tråd til klemmetang og smelteovn”

 

To Form

Vi træder ind i det lille smykke værksted på Vestergade, hvor  udstillingen “Fra nål og tråd til klemmetang og smelteovn” pryder midt i butikken. Bag udstillingen, i baggrunden af butikken, kan vi se det lille smykke værksted, hvor to guldsmede sidder fordybet i deres arbejde.

Trine Wilkens producerer unika-smykker, som ofte er bestillingopgaver så som omsmeltning af ældre guldsmykker. Og som Trine fortæller os, så er der altså et eller andet særligt over at lave et nyt smykke af et gammelt – det tilføjer både historie og affektionsværdi.

Vi er helt forundrede over, hvordan smeltet guld kan blive så smukt, som den vielsesring Trine viser os efter poleringen. Ringen er en omsmeltning af kundens forældres vielsesringe og fyldt med affektionsværdi.

Smykkerne er smuk repræsenteret på væggene

Støbesandet hvori det smeltede guld formes

Trine er i gang med at mat-polere en vielsesring

Bülow-Duus

Da vi træder ind ad døren hos Bülow-Duus, bliver vi med det samme ramt af duften af varm smelteovn. Man kan virkelig fornemme, at der er en produktion i gang! Butikken er prydet af smukke og farvestrålende glasprodukter i alle former og størrelse. Vi bliver simpelthen blæst bagover af alle de sanse indtryk, vi møder i butikken!

Midt i farveeskapaden står den store smelteovn, der til dagligt smelter det glas, der forvandles til smukke kunstværker. For os er det helt uforståeligt, hvordan det er muligt at blæse sig til noget så smukt!

Inspirationsturen og den friske luft har gjort os sprængfyldte med energi til at fortsætte på spændende projekter tilbage på kontoret! Vi tager nye idéer med os til både hjemmet og fremtidige opsætninger.

 

Du kan læse mere om udstillingen HER:

https://aarhusfestuge.dk/da/arrangement/fra-naal-og-traad-til-klemmetang-og-smelteovn-to-form


Skriv et svar