COPENHAGEN FASHION WEEK AND US

august 9th, 2019 / by / in: AND FASHION / No responses

Det allerbedste ved at starte på job efter sommerferien er turen til Copenhagen Fashion Week. I år havde vi hovedsageligt tre ting på programmet: Elaine Hersby’s SS20 præsentation på SOHO Rooftop i Kødbyen. Det på forhånd hypede Søren Le Schmidt show i Paustians lokaler i Nordhavn og så selvfølgelig Revolver i Øksnehallen, hvor Skandinaviens førende brands var repræsenteret med deres respektive SS20-kollektioner. At så København tilmed storforkælede os med solskin, smukke cocktails, åbning af Chloé flagship store og fine, lyserøde udsalgsfund måtte vi jo bare finde os i.

Vi skulle bo på byens vel nok hyggeligste hotel: Central Hotel & Café, som med kun ét værelse og masser af sydlandsk charme skulle vise sig at være et scoop for sjælen. Her havde man gjort sig umage med franske anemoner i vindueskarmen, Marvis tandpasta, grønne nuancer og mørke bjælker. Tænk ”Orientekspressen” møder ”parisisk loftsværelse”. Morgenmaden skulle indtages på den stilfulde café Granola lige om hjørnet. Det hele var perfekt!

Vi havde tid til en inspirationstur ned ad Gl. Kongevej inden dagens første show på Flæsketorvet. Her besøgte vi blandt andet smykkeværkstedet Marylou Jewellery, hvor designeren Marie-Louise præsenterede sine ”små værker” i ædle metaller, og vi fik tilføjet nogle must-buys til listen. Selve butikken var et gennemført pink univers og et smukt eksempel på vigtigheden i at iscenesætte sine produkter.

Rooftop rebels

Efter en hurtig panini-hapser på Mother tog vi plads i køen til Elaine Hersby’s show, som vi var blevet inviteret til tidligere på sommeren. Lokationen var SOHO Rooftop, og her ventede os et cool og dynamisk setup af live dj og dansende modeller 

Kollektionen var et mix af Elaine Hersby’s signatur-jerseykjoler med voluminøs silhuet og mere feminine designs, der alle havde sporty referencer. Farvepaletten var i limegrøn, gul og sart lavendel, og både de enkelte designs og koreografien var inspireret af havet og bølgen. Vi talte kort med Elaine Hersby under præsentationen, som selv påpegede bevægeligheden i dragterne, at bølgernes form går igen i kollektionens print, og at de enkelte styles kan bruges i interaktion med vandet. For eksempel når man surfer. Vi var især vilde med den frihed og legesyge tilgang til livet, der var indbygget i kollektionen, men forelskede os også i de smukke detaljer, som kollektionens mere romantiske designs bød på: Store sløjfer, fine draperinger mere tætsiddende shapes. 

Elaine Hersby har tidligere arbejdet for både Acne Studios og Henrik Vibskov og show-debuterede til Copenhagen Fashion Week SS17. Tillykke til Elaine Hersby med endnu en unik og smuk præsentation.

London punk og bubble gum pink – bravo!

Nede på jorden igen hoppede vi på den shuttle bus, som Copenhagen Fashion Week havde stillet til rådighed for pressen. Næste stop var Soeren Le Schmidt showet i Nordhavn, og vi var klar!

Her sitrede sommerluften af fashion-forventning, og folk havde fundet det allerbedste frem fra klædeskabet. Vi bemærkede især smukke Lina Rafn i karrygult suit med matchende Kamo sunnies og overdådigt dekorerede Louis XVI ruskindsslippers fra By Malene Birger

Mens vi ventede på, at dørene til Paustians lokaler blev slået op, nappede vi en iskold Sukaiba Copenhagen øl, som stilrent var stillet frem til de 750 inviterede kunder, kendisser og presse. 

Søren Le Schmidt er designeren bag HKH Kronprinsesse Marys ikoniske røde kjole til Dronningens nytårskur 2018, og man ved da også, at når modeelskere som Medina, Trine Dyrholm og Cath Danneskiold-Samsøe sidder på forreste række, så er der noget særligt i vente. Allerede fra start var det tydeligt, at Søren Le Schmidt er specialist udi skrædderkunsten og umiskendelig kunstner, når det kommer til snit og raffinement. Modellerne balancerede mellem punk og Dynasty/Dollars med pufærmer, shocking pink, asymmetri, sorte Rey Rey nittestøvler, candyflossfarvet hår og højtaljede suits. Den smukke, metallic makeup, som kendetegnede flere af modellernes styling, understregede den gennemførte stil. Showets sidste herremodel indtog catwalken i bubble gum pink jakkesæt, og hele salen jublede. Bravo!

Beauty-brandet Ecooking var en af aftenens medsponsorer, så ved udgangen var der en lille natcremes-treat til alle med designerens navn på.

Selvom det var svært at sige farvel til dette mix af god stemning, gæsternes fantastiske outfits og en sjælden lun sommeraften, så ventede pressebussen ikke for evigt. Tak for en virkelig unik og storslået oplevelse!

Efter et par drinks, Lobster Rolls og lamme-lækkerier på Gorilla var det godnat. Vores hyggelige loftsværelse ventede.

Brombær og bæredygtighed

Modeugens dag 2 og turen gik til Revolver. Men først lige en skål friske sommerbær, skyr, chili-røræg og to latte – så var vi klar. Messen var i Øksnehallen, og heldigvis stillede hotellet to cykler til rådighed. I Øksnehallen glædede vi os til at ”trendspotte”, opleve upcoming brands og få et indblik i forårets kollektioner fra nogle af Skandinaviens største. For hvornår får man lige chancen for et sådan fashion sneak peek? Lad os afsløre et par ting. Der er masser af lækkerier at se frem til! For eksempel fortsætter den florale tendens! Der var blomsterprint MANGE steder. Og masser af sart lavendel, lime og neon! Og så spillede bæredygtighed en stor rolle på mange af standene – og vi slutter os gerne til heppekoret. Der er ingen tvivl om, at netop bæredygtighed, genbrug og genanvendelse i stadig stigende grad gennemsyrer hele branchen og bliver alfa og omega for den enkelte forbruger. Den politiske korrekthed overskyggede imidlertid ikke det faktum, at det hele handlede om fashion – mere og mere af denne fashion bliver bare ”sustainable” frem for ”fast”, og det er jo fint.

Mads Nørgaard, Henrik Vibskov, Rodebjer, Rabens Saloner og Designers Remix var blandt vores must-sees, men Samsøe & Samsøe imponerede ligeledes med spændende designs og et gennemtænkt messestand-setup.

Men vi forelskede os også i det københavnske Coatpeople, som viste ultralækker strik i de fineste farver. Coatpeople betegner deres kollektioner som ”slow fashion”, som kan bruges sæson efter sæson, og hvert design er håndstrikket på små fabrikker i Italien. We like!

Mange Salte Sild og skumfiduser senere (det er åbenbart comme il faut at servere disse klassikere på modemesser) hoppede vi op på cyklerne og sagde adieu til en sjov, lærerig og inspirerende dag.

Tak til Copenhagen Fashion Week. Vi ses i 2020!