LOVING VINCENT – EN OLIEMALET KORTFILM

maj 9th, 2016 / by / in: AND ART / No responses

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi hos ANDYOU har en kærlighed til alt, hvad der er smukt og særligt. Af samme grund er vi ret forelskede i et projekt ved navn ‘Loving Vincent‘, som har release senere i år.

For ganske kort tid siden jublede kunstelskere nemlig verden over, da traileren for den smukke kortfilm ‘Loving Vincent‘ blev offentliggjort. Filmen handler om den hollandske kunstmaler Vincent Van Gogh, som i 1800-tallet skabte de vidunderligste malerier og skrev sig ind i europæisk kunsthistorie som en af de mest betydningsfulde kunstnere nogensinde. Historien om Van Gogh’s liv er udelukkende fortalt ved hjælp af oliemalerier skabt af over 100 udvalgte kunstnere fra hele verden, som i flere år har arbejdet på projektet. Der går nemlig hele 12 oliemalerier per sekund af den 80 minutter lange film – og der ligger dermed et enormt arbejde bag hver eneste scene.

Vi elsker idéen bag projektet, hvor ivrige penselstrøg fortæller historien om Van Gogh‘s både eventyrlige og barske univers – det er på samme tid smukt og nytænkende, og så tager det kunstnerens egne ord alvorligt, da han i 1890 i et brev til sin bror skrev: ‘The truth is we cannot speak other than by our paintings’.

 

loving-vincent-vangogh-animated-oil-painting-movie-breakthru-trademark-films-gif-9

loving vincent

loving vincent

loving-vincent-vangogh-animated-oil-painting-movie-breakthru-trademark-films-gif-12

loving vincent

loving vincent

loving-vincent-vangogh-animated-oil-painting-movie-breakthru-trademark-films-gif-7

loving vincent

 

 


Skriv et svar